konferens.se

Konferens.se är en av de tre största bokningsportalerna inom konferens och möten, och köptes för några år sedan upp av en av världens största kongressanordnare – Congrex.

Bokningstjänsten har under några år inte uppdaterats, och Congrex kände nu att man ville ta ett helhetsgrepp kring tjänsten och sidan.

Tillsammans med Webbyrån Tankbar togs en ny sida fram, där Gamsun stod för Sökmotorstrategi och utbildning av personalen. Dessutom genomfördes en kampanj vid namn ”Konferensupproret” där deltagare kunde anmäla sin arbetsplats, via sociala nätverk bjuda in sina arbetskamrater, och genom att få flest deltagande arbetskamrater också vinna en hel konferensupplevelse för 15 personer.

Gamsun ansvarade förutom utbildning och  sökmotoroptimering även för uppsättande av mål och webbanalys, och hjälpte Congrex is att kvantifiera sina mål och skapa en plan för att följa upp på dessa.

Dessutom hjälpte Gamsun Congrex med att påbörja en bevakning i Sociala Medier, så att de på så sätt kan följa relevanta digitala samtal.

Det hela resultatet är för tidigt att ge, men trafikökningen på sidan slutade på +342% i Q3 jämfört med Q2, vilket får ses som ett mycket väl godkänt resultat.

Magnus Lundin

VD & grundare av Gamsun. - Web Envangelist, Startup Freak & Business owner. I <3 digital.