facebook sidaAtt enbart kunna kommentera som Facebook-sidans ägare, och inte som sin egna profil har länge varit ett stort problem för personer som driver Facebook-sidor.

Självklart vill man även kunna ha en privat åsikt på ämnen som samtals kring på Facebook-sidan, även fast att man är ägaren.

Facebook lanserade idag nya Facebook Pages, och det problemet är ett av de som försvann. Du har nu nämligen möjlighet att ”logga in som admin” på din egna sida. På så sätt kan du själv välja om du vill kommentera med din egna profil, eller om du vill göra det med Facebook-sidans profil.

Dessutom har layouten gjorts om rejält. Flikarna i toppen är borta, och ligger istället i vänstermeny. Ett, för mig, mycket mer naturligt val.

När jag skriver det här inlägget ligger hela Facebook nere, men det ryktas även om att Facebook fans nu även ska ha möjlighet att delta i Facebook frågeplattform. En typ av plattform där användares frågor samlas, och där andra användare kan svara. En otroligt intressant feature. Tyvärr gick Facebook ner innan jag hann se den på någon svensk Fan-sida.

Facebook släppte nämligen inte bara nya Facebook Pages nyss, de släppte även Facebook Places som jag har skrivit om tidigare. Det är därför svårt att göra någon djuplodande analys, men jag lovar att komplettera denna så fort Facebook är uppe igen!

EDIT: Facebook Pages kom aldrig upp igen efter att hela Facebook gick ned. Det verkar som att utrullningen av nya Pages faktiskt var ett stort misstag som inte var meningen att hända (deras PR-byrå har bekräftat detta). Vi har dock fått se en glimt av framtiden, vilket givetvis känns spännande!

Löpande rapportering kommer här så fort något nytt händer.

Magnus Lundin

VD & grundare av Gamsun. - Web Envangelist, Startup Freak & Business owner. I <3 digital.

 • Nabil El Alaoui Sossey

  Sweet att man kan börja kommentera med sin riktiga profil. Tidigare har det sett hur spammigt ut som helst.

  Ibland har det bara sett löjligt ut. Om man har en grupp om någon känd rappare t.ex. :-)

  • http://www.gamsun.se Magnus Lundin

   Riktigt skönt faktiskt!

 • http://nabillionaire.se Nabil El Alaoui Sossey

  Sweet att man kan börja kommentera med sin riktiga profil. Tidigare har det sett hur spammigt ut som helst.

  Ibland har det bara sett löjligt ut. Om man har en grupp om någon känd rappare t.ex. :-)