emeet

Jag har länge känt att det har saknats en bra mötesplats för ehandlare att utbyta erfarenheter och kunskaper och inför SSMX (Vinterminglet) så bestämde jag och Rikard ”Tonerkungen” Westberg att vi skulle försöka oss på ett ”#e-ssmx”-bord där konferensens ehandlare skulle sitta tillsammans.

Den 19:e Februari var det dags för Vinterminglet och Jag, Peter ”Arbetskläder” Höjman, Rikard ”Tonerkungen” Westberg och Catharina ”Wilma” Östlund samt några till samlades kring det bord som utsetts till #e-ssmx’s officiella. Det hela slutade med att vi spenderade varenda fikapaus och (förlåt ssmx) en del av tiden då vissa föreläste till att prata ehandel, utbyta erfarenheter och hjälpa varandra med de utmaningar vi hade stött på.

I en av de (förlåt igen ssmx) mindre bra föreläsningarna under dagen så tog jag en av servetterna som låg på bordet och skrev -”#Emeet – En unconference inom Ehandel” – Emeet var fött.

emeet 2

Plötsligt låg en backlog uppe på Google Docs över allt som behövde göras, Posten gick in som ”huvudsponsor” och lät oss använda självaste huvudkvarteret hos Posten till eventet, Ehandel.se gick in som sponsor av dogtags och den sociala webbens invånare agerade bästa sortens helsidesannonser åt eventet.

Den 29:e Mars gick det första #Emeet av stapeln. Makalösa 100 förväntansfulla personer inom ehandel träffades ute i Postens huvudkvarter och dagen blev en av mitt livs mest givande.

Såhär skriver den duktige Internetentreprenören Stefan Mahlstein som bland annat grundat Pineberry och Wordon om #emeet på sin blogg:

”Hade nöjet att delta på Emeet som är ett helt nytt forum för diskussion om e-handel. Emeet är en såkallad ”Unconference” vilket innebär att det hela blir till det deltagarna själva gör det till. Trots denna lite lösare struktur så måste jag säga att det var ett av de bästa forum jag deltagit i.”

Det värmer givetvis även rejält med alla de övriga 20-talet artiklar och bloggposter som skrivits om eventet!

Hur gör man då för att skapa Sveriges största unconference inom E-handel? Ja, det tycker jag bäst kan sammanfattas av ett citat från Peter Höjman:

”0% budget, 100% hjärta”

Emeet kostade varken oss eller deltagare en enda krona, och så ska konferensen alltid vara.

Vi har givetvis fått blodad tand efter vad vi anser vara en succé och en repris i höst är en självklarhet.

Jag hoppas att få träffa er på #emeet 2 efter sommaren!

Magnus Lundin

VD & grundare av Gamsun. - Web Envangelist, Startup Freak & Business owner. I <3 digital.